SmartDrive Ajotapavakuutus

SmartDrive Ajotapavakuutus on uusi tapa vakuuttaa auto ja autolla ajaminen. Asiakas voi vaikuttaa häneltä perittävään maksuun ajotavallaan. Ajamalla rauhallisemmin asiakas maksaa vähemmän.

Ajotapaseurantaan osallistuvat asiakkaat saavat pisteytyksen, jonka mukaan vakuutuksen perusmaksuja alennetaan alla olevan taulukon mukaisesti. Perusmaksut eivät voi ajotavan perusteella nousta.

Perusmaksut määräytyvät yksilöllisesti, eli asiakkaan ja ajoneuvon mukaan. Alennukset lasketaan samansuuruisina euromääräisinä alennuksina kaikille SmartDrive – alennuslaskennan piirissä oleville asiakkaille.

Ajotapavakuutuksen alennukset

Etutaso ja sijoitus
ajotapavertailussa 
Alennus
/kk
Alennus
/vuosi

Platina
Paras 10%
20 € 240 €
Kulta
Seuraava 11-20%
15 € 180 €
Hopea
Seuraava 21-30%
10 € 120 €
Pronssi
Seuraava 31-50%
5 € 60 €
Seuraava 51-100% Perus-
maksu
Perus-
maksu

Voimassa 1.11. alkaen.

Kaikkien alennusta saavien asiakkaiden keskimääräinen alennus on 132 euroa vuodessa

Henkilökohtainen alennus riippuu omasta ajotavasta. Keskimääräinen alennus on laskettu olettaen, että kuljettaja sijoittuu tasaisesti kaikkiin alennusta saaviin etuluokkiin vuoden aikana.

Laskutus

SmartDrive ottaa vakuutuksen ja maksaa vakuutusmaksun suoraan vakuutusyhtiölle. SmartDrive laskuttaa asiakkaalta joko perusmaksun tai ajotavan mukaan alennetun maksun.

Ajotavan seuranta

Ajotavan pisteytykseen vaikuttavat nopeat kiihdytykset, voimakkaat jarrutukset, sekä ylinopeudet. Näitä liikennetapahtumia tai niiden paikkatietoa ei tallenneta, vaan ainoastaan niistä annetut miinuspisteet, jotka suhteutetaan ajettuun kilometrimäärään. Vähiten miinuspisteitä saaneet saavat suurimmat alennukset. Ajotapahinnoittelun piirin pääsee niin kuukausina, joina ajaa sovelluksen kanssa vähintään 10 ajokertaa ja yhteensä vähintään 200 kilometriä.

Ajotavanseuranta tapahtuu SmartDrive -sovelluksen kautta – sovelluksen voi ladata Android puhelimiin Google Play kaupasta ja Apple iOS puhelimiin App Storesta.

Saatavuus autoliikkeestä

SmartDrive on saatavissa auton oston yhteydessä Autoverkkokaupasta heti ja 2020 aikana hyvin varustelluista autoliikkeistä kautta maan.

Saatavuus puhelimitse

Ajamalla Smart Drive -sovelluksen kanssa 2 kk ajan ja antamalla sovelluksessa markkinointiluvan, voit saada ajotapaasi perustuvan vakuutustarjouksen myös jälkikäteen puhelimitse.

Toimija

SmartDrive on Bassadone Automotive Nordic -konserniin kuuluvan Bassadone Insurance Services Oy:n tuotemerkki. SmartDrive on Bassadone Insurance Services Oy:n Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennialta ottama vakuutus. Bassadone Insurance Services Oy hallinnoi ajotapa-alennuksia ja laskuttaa vakuutettujen ajoneuvojen vakuutusmaksut.

 

Mitä vakuutus korvaa?

Tutustu vakuutuksen sisältöön